Super User

Super User

vasárnap, 09 június 2024 06:43

Beszámoló 2023.

péntek, 26 április 2024 21:01

Beszámoló 2022.

 
csütörtök, 10 máj. 2018 10:12

Beszámoló 2017.

péntek, 27 április 2018 00:00

Támogatás

Kedves Barátaink, Támogatóink!

Kérem, hogy – amennyiben nem köteleztétek még el magatokat – az adótok 1 %-át ajánljátok fel Egyesületünk részére, közérdekű működésünk támogatására.

Egyesületünk neve: Szindikátus – Összefogás a Városért Egyesület

Adóazonosító: 18201158-1-43

Egyesületünkről röviden: elsődleges célunk az épített és természeti környezet megóvása. Tevékenységünk során szakmai és jogi segítséget nyújtunk más civil szervezeteknek és helyi lakóközösségeknek, magánembereknek. Részt veszünk önkormányzatok döntéshozatali folyamataiban, mint pl. kerületi szabályozási tervek megalkotása, valamint hatósági és bírósági eljárásokban, mint pl. fellebbezések, keresetek benyújtása.

Jellemzően a kulturális örökség megóvásával, műemlék- és környezetvédelemmel foglalkozunk, de pl. a fogyasztóvédelem is szerepel tevékenységeink közt. Tevékenységeink:

1. egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység,
2. tudományos tevékenység, kutatás,
3. nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés,
4. kulturális tevékenység,
5. kulturális örökség megóvása,
6. műemlékvédelem,
7. természetvédelem, állatvédelem,
8. környezetvédelem,
9. emberi és állampolgári jogok védelme,
10. fogyasztóvédelem.

Egyesületünk támogatásával különösen a különböző nagyberuházásokkal együtt járó nagymértékű környezeti károkozásokat igyekszünk megakadályozni. Pl. a Normafa megóvása érdekében tárgyalások az önkormányzattal, a Nagymező utcai mélygarázs megépítésével járó környezeti károk elkerülése érdekében kereset benyújtása a bíróságra.  (Az"Andrássy út és környéke" világörökségi terület, a Nagymező utcai fasor fővárosi védelem alatt áll.)  

A városligeti új Közlekedési Múzeum megépítésével járó környezetterhelés csökkentését, valamint a világörökségi területhez méltó felépítését igyekszünk elérni, szintén bírósági úton.

A városmajori 179 fa megmentésében, valamint az Olimpiai Park értékes és csodálatos fáinak megmentésében is részünk volt.

Az építési és környezetvédelmi ügyeken kívül a fogyasztóvédelemhez köthetően segítséget nyújtunk pl. a Gázművek visszás intézkedései miatt, és bírósági úton kezdeményeztünk jogvédelmet, máskor az ügyfél jogait semmibe vevő helyi adóhatóságnak a méltányosságot és az egyenlő elbánás elvét sértő eljárásával szemben léptünk fel, stb. 

E felsorolás természetesen nem teljes körű.

Terveink között szerepel a művészeti értékek - mint pl. a festészet, a fotóművészet - érvényesülésének bármilyen szintű támogatása is.

A felajánlott támogatást előre is nagyon köszönjük.
Köszönettel vennénk azt a segítséget is, ha e levelünket továbbítanátok ismerőseiteknek.

Budapest, 2018. április 25.

Tisztelettel

Dr. Kollonay Enikő
elnök
szerda, 26 március 2014 00:00

Szindikátus - Összefogás a Városért

Szindikátus
lakossági érdekvédelmi, összekötő és szakmai tanácsadó egyesület

A Szindikátus megalakítását civil felelősségérzet hozta létre egy olyan társadalmi és politikai konfliktusokkal terhes időszakban, amikor a különböző hatalmi szervek és a lakosság közötti kielégítő kommunikáció hiányában már alapvető lakossági érdekek is sérültek.

A mindennapi tevékenységeinkhez nélkülözhetetlen, legalapvetőbb városi szolgáltatásoktól az épített és természeti értékeinkig, az örökségvédelemig sok minden veszélybe került.
A Szindikátus alapvető céljai között szerepel a helyi politikára való nyomásgyakorlás annak érdekében, hogy felelős döntéseik meghozatalakor vonják be a lakosságot és a lakosságot képviselő civil szervezeteket, maximálisan vegyék figyelembe a köz érdekeit. Ezzel együtt jár az önkormányzatok gazdálkodásának ellenőrzése, szabálytalan gazdálkodás észlelése esetén a kellő jogi lépések megtétele.
A Szindikátus több, egyéb téren aktív civil szervezet képviselőiből, valamint más, független tagokból áll. Az egyesület tagjai különböző, a civil szervezetek érdekvédő tevékenységében meghatározó szerepet játszó szakmák képviselői is egyben (jog, szociológia, építészet, várostervezés, rendezvények, megmozdulások szervezése, stb).
Azt reméljük, hogy - részben tevékenységünk hatására is - a lakossági érdekvédelmi és jogvédő tevékenység miatti szembenállás egyre inkább az önkormányzatok és a lakosság közötti érdekegyeztető tevékenységgé alakulhat át. Célunk, hogy az egyre erősödő civil mozgalmak hatására az önkormányzatok fokozatosan ráébredjenek a lakossággal és a civil szervezetekkel való egyeztetés szükségességére és hasznosságára, és egy idő elteltével ők maguk keressenek meg minket azért, hogy segítsük őket a lakossággal és tágabb értelemben a civil társadalommal való kapcsolattartásban.
A Szindikátus kiterjedt tevékenységi körrel kíván foglalkozni, célja a civil társadalmon belüli közvetítő-tanácsadó szerep ellátása, de bizonyos, kiemelt esetekben aktív szervezői szerepet is vállal.

Székhely: 1122 Budapest, Csaba u. 9.
honlap: szindikatus-egyesulet.hu
Egyéb elérhetőségek:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
06 20 248 4059
06 30 245 7017
tel./fax: +36 1 344 6244

Támogasson minket adója egy százalékával!
Szindikátus - Összefogás a Városért Egyesület
Adószámunk: 18201158 - 1 - 43

Bejelentkezés