szerda, 26 március 2014 00:00

Szindikátus - Összefogás a Városért

Szindikátus
lakossági érdekvédelmi, összekötő és szakmai tanácsadó egyesület

A Szindikátus megalakítását civil felelősségérzet hozta létre egy olyan társadalmi és politikai konfliktusokkal terhes időszakban, amikor a különböző hatalmi szervek és a lakosság közötti kielégítő kommunikáció hiányában már alapvető lakossági érdekek is sérültek.

A mindennapi tevékenységeinkhez nélkülözhetetlen, legalapvetőbb városi szolgáltatásoktól az épített és természeti értékeinkig, az örökségvédelemig sok minden veszélybe került.
A Szindikátus alapvető céljai között szerepel a helyi politikára való nyomásgyakorlás annak érdekében, hogy felelős döntéseik meghozatalakor vonják be a lakosságot és a lakosságot képviselő civil szervezeteket, maximálisan vegyék figyelembe a köz érdekeit. Ezzel együtt jár az önkormányzatok gazdálkodásának ellenőrzése, szabálytalan gazdálkodás észlelése esetén a kellő jogi lépések megtétele.
A Szindikátus több, egyéb téren aktív civil szervezet képviselőiből, valamint más, független tagokból áll. Az egyesület tagjai különböző, a civil szervezetek érdekvédő tevékenységében meghatározó szerepet játszó szakmák képviselői is egyben (jog, szociológia, építészet, várostervezés, rendezvények, megmozdulások szervezése, stb).
Azt reméljük, hogy - részben tevékenységünk hatására is - a lakossági érdekvédelmi és jogvédő tevékenység miatti szembenállás egyre inkább az önkormányzatok és a lakosság közötti érdekegyeztető tevékenységgé alakulhat át. Célunk, hogy az egyre erősödő civil mozgalmak hatására az önkormányzatok fokozatosan ráébredjenek a lakossággal és a civil szervezetekkel való egyeztetés szükségességére és hasznosságára, és egy idő elteltével ők maguk keressenek meg minket azért, hogy segítsük őket a lakossággal és tágabb értelemben a civil társadalommal való kapcsolattartásban.
A Szindikátus kiterjedt tevékenységi körrel kíván foglalkozni, célja a civil társadalmon belüli közvetítő-tanácsadó szerep ellátása, de bizonyos, kiemelt esetekben aktív szervezői szerepet is vállal.

Székhely: 1122 Budapest, Csaba u. 9.
honlap: szindikatus-egyesulet.hu
Egyéb elérhetőségek:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
06 20 248 4059
06 30 245 7017
tel./fax: +36 1 344 6244

Támogasson minket adója egy százalékával!
Szindikátus - Összefogás a Városért Egyesület
Adószámunk: 18201158 - 1 - 43

Tovább a kategóriában: Támogatás »

Bejelentkezés